2016. március 15., kedd

" Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Fil.4,7)


Az elmúlt napok valamelyikén beszéltem arról, hogy semmiféle lelkesedés, de semmilyen szenvedés és áldozat nem érthető meg a Krisztus szenvedése és áldozata nélkül. Ezt annak kapcsán mondtam, hogy nekünk is vannak jeles napjaink. Mint ez a mai nap. Vannak olyan napok, amelyekre sokáig emlékezünk. Éppen azért, mert valami emberfölötti, valami titokzatos dolog történt. Készülve a nagypénteki áldozatra, Urunk a tanítványaival énekelte a Hallél zsoltárokat: Ez az a nap, melyet az Úr szerzett.... (Zsolt. 118). Mi pedig végiglapozzuk népünk történelmét, és valljuk: ez az a nap, amit az Úr szerzett... Mert a megváltás, a szabadság, a Lélek ereje, mint gondolat itt is jelen volt. Minden szikrában és minden emberfeletti lelkesedésben és áldozatban a Krisztus lelkesedése és áldozata nyilvánult meg. Ezért volt "nagy nap" a miénk is. Minden értelmet meghaladó nap.
Gondolataink ma messze szárnyalnak isteni sugallatra.Engedjük, hogy szárnyaljanak, öleljük át a múltat és a jövendőt, mert ez is a Lélek munkája. Ebből születik az alázat és a hit, hogy szárnyain hordozott az Isten, és ő vezet majd igazi győzelemre és szabadságra. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése