2016. június 3., péntek


"Még a veréb is talál házat, és a fecske is fészket, ahova fiókáit helyezi oltáraidnál, Seregek Ura, királyom és Istenem!" (Zsolt. 84,4)

A 84. zsoltár a templom utáni vágyakozás letisztult éneke. Valamennyiszer elolvassuk, azt kérdezzük: hogy lehet ilyen sóvárogva vágyakozni a szent hajlék után? Közeleg a vasárnap. Közel három ezer éve valaki így vágyott a templomra. Két nap van még vasárnapig. Van-e benned vágyakozás, hogy ott legyél?
A magyarázók szerint egy pogány környezetből érkezett zarándok éneke ez, aki valósággal szomjúhozza az igaz Istennel való találkozást.Végre itt van az élő Istennek orcája előtt. Megakad a szeme a madarakon, amelyek a templomban fészkelnek. Eszébe jut erről, hogy ami a madárnak a fészke, az neki a templom. "A lélek nyugtalan, fáradt madár, csak az Úr közelében, csak az ő tenyerében van otthon. Oda tér pihenni, ott éri el célját. Fészekrakásban és költésben, ez az ő rövid madárélete. De csak itt énekelheti el a hálaadás énekét." (Ravasz László) De gyönyörű történet! Bárcsak veled is megtörténne ez a csoda. Gyere haza az Úr hajlékába! Imádsággal készülj. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése