2018. január 10., szerda

"Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által." (1Thessz. 5,9)

A harag nem jó tanácsadó és nem használ senkinek, mert elveszti az ember józanságát és bosszúra sarkall.  Ezt a közmondást ma már csak kevesen ismerik teljes terjedelmében, ugyanis sokan csupán annyit jegyeznek meg belőle, hogy a harag nem jó tanácsadó. Nos...lényegében ez is elég, ha az emberek így gyakorolják, ám a rendőri jelentésekben és a törvényszéki periratokban sokszor szerepel a kifejezés: " hirtelen felindulásból elkövetett"... Gondoljunk csak Kainra, aki haragjában megölte öccsét Ábelt, avagy Sámsonra, aki úgyszintén hirtelen haragjában elnáspángolt jó pár filiszteust... 
Isten nem haragra rendelt minket tanítja számunkra mai igéjében, hanem arra, hogy elnyerjük az üdvösséget Jézus Krisztus által. Krisztus pedig a béke és a megbocsájtás örök bajnoka és csodálatos példája. Ő a kereszten függve is így imádkozott: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek (Lk. 23,34). A békesség Krisztusa vezessen hát mindennapjainkban az üdvösség felé. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése