2018. március 7., szerda

"Jézus ezt mondta nekik: Az én eledelem az, hogy teljesítsem annak akaratát, aki elküldött engem, és bevégezzem az ő munkáját. Vajon nem ti magatok mondjátok-e, hogy még néhány hónap, és jön az aratás? Ímé, mondom nektek: emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra."(Jn. 4,34-35)

Hogy mit jelent a küldetéstudat és a perspektíva? Nos ez olvasható Jézus fenti szavaiban. Nekünk erről  - sajnos -  teljes természetességgel egészen más szokott lenni a véleményünk. Pedig Jézus szavai egyben véleményformálóak is, és ezért olyan természetességgel beszél benne számunkra küldetésének alárendeltségéről, mint ami biztosan meghatározza a jelen perspektíváját. Ez az alárendeltség ebben az olvasatban nem degradál és nem is megalázó, hanem éppen felemel és értelmet nyújt a létnek. 
Jézus szolgálatkészsége ebben a célban, avagy elérendő perspektívában van kijelölve a mai igében, hogy teljesítse annak akaratát aki őt elküldte, hogy bevégezze az ő munkáját. Ezek a szavak értetik meg velünk, hogy az Isten akaratát cselekvő és abban szolgáló életnek mennyire fontos és értelmes célja van. Remélhetőleg a mi saját életünkben is keressük és megtaláljuk Isten küldetését és a számunkra kijelölt elérendő célokat, hiszen ebben érzi meg az ember létének igazi értelmét. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése