2013. április 30., kedd

"Pál írja: Tudjuk..., hogy választottak vagytok. Mert a mi evangéliumunk nemcsak szavakban jutott el hozzátok, hanem erővel, Szentlélekkel és teljes bizonyossággal is."(1Thessz. 1,4-5a)

    Az evangélium úttörő szakaszának idején szinte biztos, hogy Pál apostol rendkívül örült volna a mai modern kommunikációs csúcstechnikának. Egy gyors e-mail váltás az új gyülekezetekkel, vagy netalán egy Skype konferencia lehetősége, ...persze  mobil használat tökéletes lefedettséggel... szóval mindaz, ami ma már az információ gyors áradásának tökéletes és megbízható lehetősége. Sőt ...ugye ma nem kell több ezer kilométert sem gyalogolni a hegyes sziklás infrastuktúra nélküli utakon, vagy pedig az akkor igen kockázatos hajóra szállás helyett egy olcsó charter repülőjárattal még az utazási idő is hihetetlenül lerövidülhetne... Persze az is igaz, hogy akkor elmaradt volna a személyes találkozás varázsa, a Krisztustól kapott megbízás örömének "személyes kisugárzása", az evangélium szívörömének megtapasztalása amely a Szentlélek Isten erejének csodája, az ami bizonyságot és teljességet áraszt...
     Márpedig nagyon fontos Krisztus evangéliumának hozzánk való üzenete: ..."választottak vagytok!"
A mai ember önbecsülésének és saját értékítéletének válságában Krisztus evangéliumának üzenete még ma is felbecsülhetetlen: Krisztusom által az én Istenem számára a legfontosabb vagyok! Bizony nem rossz ezzel a tudattal a mai napon sem belevetni magunkat dolgaink tengerébe... Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése