2013. október 22., kedd

"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket." (1Móz. 1,27)

Hiszek az evolúcióban. Na nem a Charles Darwin féle tézisben, mely szerint az ember lassan fejlődött ki és megjárva az állatfajok különböző fokozatait vált... Mivé? Igazi csúcsragadozóvá. 
Az embert az egy, igaz Isten teremtette a maga képére, hasonlatosságára. Képessé tette őt az igaz szeretetre Istene és embertársa iránt, a hűség megtartására, a világ szépségének és jó rendjének őrzésére. De az ember elvesztette ezt az istenképűséget. Nagyon sokszor bizonyítja, hogy képtelen az igaz szeretetre, elvesztette a hűség jellemvonását és őrült tempóban képes tönkretenni azt a teremtett mindenséget, amely a földi létét biztosítja.

Én azonban hiszek az evolúcióban, az ember folyamatos fejlődésében. Abban, hogy Isten szava és a Szentlélek Isten munkája révén képes odafejlődni a teremtésben kapott, isteni hasonlatosság szintjére. Ma egy újabb nap, hogy megmutassuk e világban, az embertársainknak, hogy ez az evolúcióelmélet igaz. Isten legyen ebben segítségünkre. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése