2016. május 11., szerda

"Majd (Jézus) megfogva a gyermek kezét, ezt mondta neki: Talitha kúmi! Ami azt jelenti: Leányka, neked mondom, kelj fel! A leányka pedig azonnal felkelt, és járt." (Mk.5,41-42)


Az orvosi újjáélesztés szintén csodaszámba megy, hiszen azoknak, akik szívrohamot kapnak megfelelő időben segíteni tudnak. Azt látjuk viszont, hogy nagyon sok esetben ez nem sikerül. Így történt a napokban a fiatal sportolóval is. Egyszerűen be kell látnunk mi emberek, hogy nem rendelkezünk élet és halál fölött. Ott is igaz, mint Ezékiás esetében, hogy az Úr meghosszabbíthatja valakinek az életét, mert hatalma van erre.
Még népmeséinkben is benne van a gondolat, amit a király előtt mond az ifjú jelentkező: Felséges királyom, életem, halálom kezedbe ajánlom. A hatalmasnak adja át életét és halálát. Mert tudta, hogy csak a hatalmas rendelkezik élet és halál fölött. Amit Jézus cselekszik, az ennek a hatalomnak a kifejeződése. Élet és halál Ura. Ezek a földi csodák győznek meg bennünket erről a hatalomról, hogy a saját halálunk ne a félelmet jelentse nekünk, hanem a reménységet. Az Ő ereje által föltámadunk! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése