2013. május 10., péntek

"Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható." (Zsid. 11,3)
Az a gyönyörűséges ebben az igében, hogy a quantum fizika sehol sem volt még két ezer évvel ezelőtt, és a szentíró tudja a választ arra a kérdésre, hogy miképpen keletkezett a látható világ. Nem kell folyton találgatni. A napokban beszéltünk a gondolat hatalmas erejéről, a gondolat látható valósággá válik, ezért fontos a gondolatok tisztasága és szentsége. A régiek mondták: ami belül, az kívűl. Győződj meg arról, hogy tiszta gondolataid vannak. Fizikusok már rég bebizonyították, hogy teljesen mindegy az emberi agy szempontjából, hogy egy vázában elhelyezett virágcsokrot látsz, vagy pedig valaki elmondja neked, hogy gondolj egy vázára, amelyben egy csokor virág van. Mindkét esetben ugyanazok az erőközpontok aktivizálódnak az agyban. Láthatatlan, és láthatóvá válik. Van egy szép szavunk erre: megvalósul.
A hit csodákra képes. Nagy csoda az is, hogyha egyre többen eljutnak a felismerésre, hogy a számunkra még szinte ismeretlen láthatatlanból Isten szavára világok keletkeznek. Pihenjenek meg gondolataink ezen a csodán ma is: hatalmas Istenünk van! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése