2012. december 25., kedd

"És monda az angyal nékik: Ne féljetek, mert ímé hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen: Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lk. 2,10-11)

A tegnap este az ünnep megérkezése, a találkozások, az egymás megajándékozása sok sok örömet szerzett az embereknek. Sokunk igyekezete célt ért, a rengeteg pénz, energia, munka meghozta gyümölcsét. Örült a gyermek az ajándéknak, a fenyőfának, örült a társ a figyelmességnek, örült a szülő kiről nem feledkezett el gyermeke, örült a testvér, a barát, a rokon a találkozásoknak, a beszélgetéseknek, az együttléteknek. 

Az öröm sokaké lett. Sokaké, de nem mindenkié. Mi csak ennyire vagyunk képesek, Istennel ellentétben, aki olyan örömöt hirdetett és adott, ami " az egész nép öröme". Mindaz, amit mi adhatunk az véges és sokszor csak ideig óráig ad örömet és csak e földi létre vonatkozik.

Isten azonban a betlehemi Gyermekben mindent nekünk adott, és mindenkinek adta, aki nem beszorított tenyérrel, hanem kitárt karokkal elfogadja a szabadítás ajándékát. Legyünk mi is angyalok, hírvivők, akik a karácsony üzenetével minden ember felé örömet közvetítünk. Ámen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése