2013. február 9., szombat

"Hasonlóképpen vette a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik." (Lk.22,20)

Mennyire ellentétes hullámhosszon működünk mi emberek Istennel szemben. Mi csak azért is szeretjük visszaadni amit kaptunk, mi csak azért is elvárjuk, hogy a másik kérjen bocsánatot, mi csak azért is első és legfontosabb helyen magunkat látjuk.

Isten csak azért is meg akar bocsátani, csak azért is szeretni akar, csak azért is minket tart a legfontosabbnak. Még Fiának sem kedvez. Vérét kell adnia értünk. Ez a Fiú, ott ül egy asztalnál Mátéval, a volt kapernaumi vámszedővel, Zebedeus fiaival, a versengőkkel, Péterrel, a leendő tagadóval, Júdással, az árulóval és egy új szövetséget ajánl fel, ahelyett, hogy "befejezné velük", hisz a régit sem tartották meg. Aki elfogadja e szövetséget, annak hagynia kell, hogy Isten a maga hullámhosszára hangolja, hogy csak azért is szeressen, megbocsásson, másokért éljen. Néha elhangol a világ minket, de van Krisztusunk, aki ilyenkor visszaállítsa életünket a szeretet Isten-i frekvenciájára. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése