2013. február 8., péntek

"Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve! Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az Úr;" (Jer. 17, 5.7)

Az Istenbe vetett bizalom megléte vagy hiánya két ellentétes csoportba osztja az emberi életet. Vannak áldottak és vannak átkozottak. Mindkét csoportba tartozó emberre hatnak az élet nehézségei. Az különbözteti meg őket egymástól, hogy miként élik életüket, hogy fogadják megpróbáltatásaikat és hogyan tekintenek a jövendőre.

Az emberekben, emberi erőben  bízók élete száraz. Mindig van valami, ami megszárítja az ilyen ember arcán a mosolyt, az igazi életkedvet és "nem látja, hogy jó következik". Ha az Istenben bízó emberre nézel az élet perzselő hevében is ott csillog arcán az életkedv, mint az üde, zöld levél a fán. Nem retteg és nem fél, bármilyen nehézség is köszöntsön reá, hanem élete gyümölcsével táplálja a reá bízottakat. Ezt az Úr mondja, ő így lát minket. Azért mondja, hogy magunkra ismerve levonjuk a következtetéseket. Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése