2013. február 15., péntek

"Jézus ezt kérdezte a tanítványoktól: "Amikor elküldtelek titeket erszény, tarisznya és saru nélkül, volt-e hiányotok valamiben?" "Semmiben"-válaszolták." (Lk. 22,35)
A mai tanítványok esetleg a mobiltelefont, a laptoppot és a szolgálati autót jegyeznék meg szerényen, ....na persze csak a Júdások. Ám a tréfát félre téve mégsem a mai modern élet komfortosságát nélkülöző világkép felé kell most nekünk visszatekintenünk annak ellenére, hogy első olvasatra a mai Igénk ezt sugallja. A lényeg és a hangsúly sokkal inkább az "elküldtelek"-en azaz a küldetésen van. Mert mi is kell a küldetéshez?  Elvileg külső megjelenésre semmi különös, belsőleg viszont a szívben az alázatos szeretet, a feltétel nélküli teljes hit és az evangélium boldog öröme. Ez az "eszköztár" viszont kellően bőséges az evangélium hirdetésének biztosításához.
El kell jutnunk addig Krisztusunk szolgálatának "magas" iskolájában, hogy amikor Ő megkérdez minket a ránk bízott evangélium hirdetésével kapcsolatosan, hogy volt-e hiányunk valamiben amíg az Ő küldetésében jártunk, nos akkor mi is tudjuk majd könnyű szívvel őszintén azt válaszolni jókedvűen hogy: semmiben Uram!
Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése