2013. február 7., csütörtök

"Mert noha megfeszíttetett erőtelenségből, mindazáltal él Istennek hatalmából. És noha mi erőtelenek vagyunk benne, de vele együtt élünk majd Isten erejéből ti nálatok." (2Kor. 13,4)

Az emberi tudomány növekedésével a vitorlás hajókat felváltották a gőzhajók, majd a dízelmotoros hajók. Ezek gyorsabbak voltak, hiszen nem voltak kiszolgáltatva a széljárás kiszámíthatatlanságának. Egyre többen voltak, akik nem  a vitorlás hajókat választották, ha utazni akartak. Egyszer egy vitorlás hajó és egy gőzhajó egyszerre indult útnak a Csendes óceánon, ugyanabba a kikötőbe. Induláskor a gőzhajó legénysége gúnyolódva kívánt jó utat a vitorlás legénységének, mondván: "A kikötőben bevárunk titeket!" Már csak néhány tengeri mérföld volt hátra, amikor a vitorlás legénysége elhajózott a gőzhajó mellett és beért a kikötőbe. A gőzhajón elfogyott a szén.

Manapság is kevesen bízzák rá magukat a Szentlélek szelére, irányítására. "A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született." (Jn. 3,8) Bízzuk rá magunkat Isten Lelkének vezetésére, hogy megérkezhessünk az örök élet kikötőjébe. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése