2013. március 8., péntek

"Pál így szólt: De mivel az Isten mind e mai napig megsegített, itt állok, és bizonyságot teszek kicsiknek és nagyoknak." (ApCsel. 26,22a)

       „Itt állok, másként nem tehetek.” Luther mondta ezt a wormsi Birodalmi Gyűlésen, V. Károly német-római császárral farkasszemet nézve. Mondatával azt fejezte ki, hogy nincs más akarat, amely őt onnan meghátrálásra, elmozdulásra bírná. Ezzel a magatartásával Luther bizonyságot tett "kicsiknek és nagyoknak" egyaránt. Ezért Isten megsegítette és megtartotta őt .
    Pál apostol bizonyságtétele egy mély, de megfogalmazható egyszerűségét adja vissza a hit magatartásának: "nem szégyelli a Krisztus evangéliumát", sőt bárhol kiállva bizonyságot tesz az Élőről. 
      Az jut eszembe e mai napi Ige kapcsán, hogy a hétköznap embere szintén szerény alázattal vallhatja: Isten megsegített mind e mai napig... Így sokunk önvallomásává válhat ez az igeszakasz. De hányan tehetik még hozzá mindazt, amit Pál elmondhatott... "itt állok és bizonyságot teszek kicsiknek és nagyoknak."? Ma is imádkozzunk azért, hogy egyre többen tehessék ezt. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése