2013. április 7., vasárnap



"Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre."  (1Pét 1,3)


 
Nem véletlen, hogy az újjászületés vasárnapján, vagy fehérvasárnapon Péter első leveléből szól az ige. Ennek a vasárnapnak nevét (Quasi modo geniti) az ő leveléből, az 1 Pét 2,2 verséből vették: ... mint újszülött csecsemők, a tiszta és hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek... A keleti keresztyének Tamás - vasárnapnak nevezik, jelezve ezzel azt, hogy a húsvét utáni nyolcadik napon a kételkedő Tamás is új hitet nyer, és megvallja Krisztus emberi és isteni természetét. 
 
A húsvéti evangélium, az üres sír ténye, a feltámadott Krisztus megjelenései egy nagyon fontos üzenetet közvetítenek nekünk: az élet győz, Isten szeretete nagyobb az enyészetnél és hatalmasabb a halálnál. Krisztus feltámadt!
Az ünnep elmúltával ez a húsvéti hit és ez az élő reménység lesz a mi mindennapi lelki kenyerünk és erőforrásunk. Ebből élünk. Áldjuk ezért Istent, aki újjászült bennünket erre az élő reménységre! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése