2013. július 31., szerda

"Ha testvéred, a te anyádnak fia, vagy a te fiad vagy leányod, vagy a kebleden lévő feleség, vagy lelki-testi barátod titkon csalogat, mondván: Nosza menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, a kiket nem ismertetek sem te, sem atyáid... ne engedj néki..." (5Móz. 13,6.8a)

Egyszer egy ismerősömnél voltunk látogatóban. Kicsi fia egyik rosszat a másik után vitte véghez a házban. Megkérdeztem, hogy miért nem szab határt a gyermekének. A válasz az volt: Neki mindent szabad, hisz egyetlen gyermekem és nagyon szeretem őt.

Az emberekhez fűző érzelmi szálak valóban marionettként képesek mozgatni minket. Sokszor nem is mérlegel az ember, hanem bármit megtesz, ha a szívéhez legközelebb állók kérik tőle. Ne bocsáss meg, ne segíts neki, vedd el tőle, add vissza neki a rosszat, ma ne templomba menjünk, hanem inkább kikapcsolódni... Megannyi kísértő kérés, aminek engedve távol kerülünk a mi Istenünk tiszteletétől, a neki való engedelmességtől. Ne engedj a legközelebbről érkező kísértő kéréseknek sem, hanem engedj inkább az egy, igaz Isten szavának. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése