2013. július 16., kedd

"Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt." (1Thessz. 5,15)
Az Úr Jézus a golgotai kereszten is azt kérte üldözőire: bocsásd meg nekik, nem tudják mit cselekszenek!  A hegyi beszédben arra tanít, hogy áldjuk azokat, akik átkoznak, és imádkozzunk ellenségeinkért. Azt is tanítja, hogy béküljünk meg ellenségeinkkel, haragosainkkal, amíg úton vagyunk. Sokszor úgy tűnik lehetetlenséget kér tőlünk Jézus. Csak addig lehetetlen, amíg el nem jutunk a páli felismerésre: mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.
A haragot táplálni veszélyes dolog: elpusztítja az ellenséget talán, de visszahat ránk, és bennünket is elpusztít. Mert a pusztítás lelke hatja át. Nagyon sok tanítás erre mutat. Az egyik szerint a tőr, melyet másnak pusztítására szántunk, először a mi szíveinken hatol át. Egy indián tanítás szerint két farkas lakik az emberben: egy jó és egy rossz. Az apát megkérdezte a gyerek, hogy melyik az erős bennünk. Az apa azt felelte, hogy az amelyiknek enni adsz.
Ne tápláld a haragot, törekedj a jóra. Nemcsak a közösségben egymás iránt, hanem mindenki iránt. Ebben segítsen ma az erős Lélek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése