2013. augusztus 2., péntek

"Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére." (1Thessz. 5,23)

     A kimondott szónak ereje van. Ősidőktől kezdve figyelték, tapasztalták, használták az emberek jó vagy rossz szándék kivitelére, áldás vagy átok gyanánt. Van olyan, aki babonás félelemmel rettegi a szó hatalmát, van olyan,  aki szuggesztív egyéniségével visszaél azzal és van a keresztyén ember, aki tudja, hogy a szó mögött Isten ereje van.
     Ahogy elolvastam mai igénket, kisimult a homlokom. Igaz, hogy nem gond-felhőben, súlyos terhek alatt nyögve kezdem a mai napot: talán ezért, de lehet, hogy ennek ellenére is jól esett a szavakból sugárzó szeretet, biztatás, erő. Láttam már embert egyetlen szótól teljesen új erőre kapni, és láttam másikat összeomlani. Ha szavaink nem gépiesen, megszokásból, közönyösen hagyják el a szánkat, ha lelkünket tesszük egy-egy áldás, jókívánság mellé, hiszem, hogy sok embernek segíthetünk ma is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése