2013. szeptember 3., kedd

"Vajon az angyalok nem szolgáló lelkek-e mind, akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget?" (Zsid. 1,14)

      Szerencsére nálunk Erdélyben még az éjjeliőr is tudja (ő tudja a legjobban), hogy az őrangyalok ellátják feladataikat. Valahogy nem kell ehhez Káté, meg hitvallás, egyszerűen a közösségi tudatban dereng valami igazság, hogy néha tudtunkon kívül, a dolgok mégis jóirányt vesznek. Valahogy úgy, mint a 127. zsoltárban: szerelmesének álmában ád eleget, vagy ahogy Ady fogalmazna: kivonta kardját, megelőzött...Tény az, hogy tapasztalataink azt mutatják: ha valaki nem őriz, ha valaki nem lép közbe, akkor életünk nagyon ingoványos talajon járna. Az angyalok szolgáló lelkek, és segítenek bennünket. Ez a tuti!
      Milyen alakban jelennek meg? Beszéltem én angyalokkal? Találkoztam velük? Na, nem abban a kategóriában, hogy angyal volt az illető, hanem észrevettem-e, hogy Isten küldte hozzám. Ne feledjük, hogy Ábrahámhoz három férfi érkezett, ő megvendégelte őket, és utólag kiderült, hogy angyalok voltak. A Biblia tanít, amikor a vendégszeretetre utal, hogy egyesek tudtukon kívül angyalokat vendégeltek meg (Zsid. 13,2). Látni kell, és érezni kell, hogy a világunk sokkal több annál, amit mi látunk, eszünk, iszunk, érzünk. A Gondviselés lehetővé teszi, hogy angyalokkal találkozzunk naponta. Na, ez a nagy dolog, amiért ma is hálát adhatunk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése