2013. szeptember 1., vasárnap

"Vigyázzatok, testvéreim, senkinek ne legyen közületek hitetlen és gonosz szíve, hogy elszakadjon az élő Istentől." (Zsid. 3,12)
     Templomba készülök, és elgondolom, hogy az évek során statisztikailag kimutathatóan nagyon sokan elszakadtak a keresztyén egyháztól. Vajon Istentől is elszakadtak? Sokan állítják, hogy nem, csupán a hivatalos egyháztól szakadtak el. Ezt már csak azért sem fogadhatom el, mert tudom, hogy az igazi hit az Isten- és emberszeretet függvényében értelmezhető csupán. Létezik egyéni hit, de egyedül csak  a közösség próbaiskolájában. Ha testvéremet nem szeretem, nem állíthatom, hogy Istent szerető ember vagyok. Hol vagy Isten népe?
     Érdekes és drámai örökség az emberé: van szabad akarata, eldöntheti, hogy hová csatlakozik, és azt is, hogy honnan akar kilépni, de ugyanakkor ifjúságától fogva gonosz a szívének gondolata (Gen 8,21). Ma figyelmeztet az apostol féltő szeretettel: Ne legyen hitetlen és gonosz szíved! Ne szakadj el az élő Istentől! Elsősorban azért, mert Ő az életünk forrása. Letagadott szomjúságunk csak erősebben gyötör, vesztünket okozza, ha nem indulunk ma el a jó pásztor szavára. Ma is csendes vizekhez terelget. Kövessük Őt! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése