2013. október 26., szombat

"És mindennap a templomban és házanként nem szűnnek vala meg tanítani és hirdetni Jézust, a Krisztust." (Ap.Csel. 5,42)

Nem volt ez olyan könnyű feladat. Voltak a keresztyének között belső gondok (Anániás és Safira engedetlensége), voltak külső támadások (börtönbe zárták őket, a zsidók Tanácsa megtiltotta, hogy Jézust hirdessék).

Ma is vannak belső és kívülről érkező akadályok. Gondoljuk és kimondjuk, hogy most sokkal összetettebb a helyzet. Önmagunknak és másoknak igyekszünk megmagyarázni, hogy miért nem lehet mindennap, szünet nélkül, templomban és házanként, azaz mindig és mindenhol. Való igaz, hogy a gondok akadályoznak ebben. A gondokat előbb meg kell oldani, Isten szava szerint és az ő tőle érkező bölcsesség és erő segítségével. Anániás és Safira megfizet bűneiért, Isten kihozza az apostolokat a börtönből csoda által, a Tanács előtt Isten Lelke segít nekik, hogy mit szóljanak. (Ap. Csel. 5 rész) 

Nem ültek le keseregni és mérlegelni, hogy lehet-e így tovább Jézust, a Krisztust, Jézust, a Szabadítót hirdetni, hanem szünet nélkül folytatták az evangélium, az örömüzenet hirdetését. Tanuljunk ebből. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése