2013. október 12., szombat

"Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz." (Róm. 10,9)

   Az egyháztól és a vallástól való elfordulás korszakát éli sok modern társadalom. A nyugat európai gazdaságilag fejlettebb országok pedig csalogatják diplomás vagy anélküli polgártársainkat munka és jobb élet reményével. Ott aztán elnyeli őket a pénzhajsza és az új világ Istennélkülisége. Szinte megdöbbentő sokakban a kérkedés is, hogy nincs idejük olyan butaságokkal foglalkozni mint vallás, Isten meg ilyesmi... Számunkra pedig, akik itthon maradunk, dolgozunk szorgalmasan sokkal kevesebb pénzért, sokkal nehezebben szembesülve a gazdasági ellehetetlenedéssel mégis csodálatos szerepet tölt be ragaszkodásunk Istenhez hittel, reménységgel és szeretettel. Mi a titok? Mi a magyarázat?  
    Nos, lassan a reformáció korszakának tradicionális megoldása köszön vissza. Akkor is sokan fordultak el csalódottan az egyháztól, de ugyanannyian, ha nem többen, fordultak a hitvallás csodálatos mennyei erejével  Isten felé. Mert az volt és mindörökkön az is lesz a megoldás. A világ csábítására mi Urunkhoz való ragaszkodásunkkal, azaz hitvallással kell válaszolnunk büszkén, boldogan és meggyőződéssel. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése