2013. október 28., hétfő

"Szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén." (Kol. 1,9)

     Külön-külön kitesz egy-egy reggeli gondolatot ennek az igének szinte minden szava. Nem vállalkozhatok többre, csak az utolsó gondolatot ragadom meg: megismerni Isten akaratát belátás révén.
     Felébredünk reggel, és megállapítjuk, hogy elmúlt az éjszaka. Nem voltunk cselekvő részesei, irányítói az alvás idején, és mégis úgy mi magunk, mint a mindenség végezte a dolgát. Mert volt, aki helyettünk irányítson. Aki hajszálainkat, sejtjeinket is számon tartja egytől-egyig. Nem nagy dolog egy futó gondolat erejéig legalább megfogalmazni: "Köszönöm!" És bár a világ szemében bolondság, azért talán érezzük lelkünk sürgetését, hogy jó lenne ébredés után, tudatosan is rábízni magunkat erre az akaratra. Lássuk be: csak nyerhetünk azáltal, ha Mennyei Atyánk tetszése szerint kezdjük és végezzük ezt a mai napot. Este majd egy pillanatra nézzünk vissza, sikerült-e? Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése