2013. október 29., kedd

"Szolgálj Istennek teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden gondolatot és szándékot." (1Krón. 28,9a)

     Teljes szív és készséges lélek: íme a szolgálat két alapeleme. Vagyis e kettő nélkül nem lehet Istennek szolgálni, mert az nem szolgálat, hanem munkavégzés lenne, ahogy a hivatás egy fizetett szakma.
     A "teljes szív" megjelenik a nagy parancsolatban is. Amikor Isten szolgálatába állunk, szívünkben nem lehet más célokat, szándékokat tartogatni. Minden ami ott van, a szolgálatot kell segítse. Ami ebben akadály, azt ki kell onnan vetni, meg kell szabadulni tőle. Az Isten szolgálatára szabadult ember érzi át, hogy előtte mennyi fölösleges terhet cipelt...
     A "készség" azt jelenti: mindenkor, feltétel nélkül készen állok. A mindennapi életből ilyen pillanatképeket látok: ajtót nyitunk mások előtt, átadjuk az ülőhelyünk, segítünk csomagot cipelni, megmutatjuk a helyes irányt az eltévedtnek... Magunkról megfeledkezve másoknak segítünk. Ma is lesz rá alkalom. Éljünk vele. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése