2014. március 4., kedd

„Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.”  (1Sám. 30,6b)
Az ellenség elfoglal egy várost, és mindenkit fogságba hurcol. A választott vezetők szó szerint kiáltanak, és sírnak. Nincs megoldás emberileg nézve. Sőt, Dávid attól tart, hogy a kudarc miatt saját népe fogja megkövezni. Akkor pedig bizonyságát kell adnia annak, hogy őt nemcsak a nép, de elsősorban Isten választotta. Nála kell megoldást keresni.
De jó volna alkalmazni ezt az Igét napjainkban. Meglátni azt, hogy a fogsághelyzet próbatétel. A próba azért van, hogy bebizonyosodjon, van-e  elég hitünk. A vezetők pedig ma is tudjanak kiáltani Istenhez. A vezetők ne féljenek a nép haragjától, hogyha tisztességesek. Legyenek olyan vezetőink, hogy az elveszettnek tűnő helyzetekben is tudják idézni a bibliai igét, mely mélyhitű  fejedelmünknek, Bethlen Gábornak kedvence volt:  Si Deus pro nobis, quis contra nos? Ha Isten velünk, kicsoda  ellenünk?
„Azonban” – ez a szó fordulatot jelent mindig. Mindenek ellenére, minden körülmény ellenére azonban Dávid erőt kapott az Úrtól. Ez ma is így van. Kérj erőt az Úrtól, és megadja. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése