2014. március 6., csütörtök

„Jézus ezt mondta a vaknak:” Láss! A hited megtartott!” És azonnal megjött a szeme világa, és követte őt, dicsőítve az Istent. Amikor ezt látta az egész nép, dicsőítette Istent.”  (Lk. 18,42-43)
Borongós napokon megesik, hogy megtesszük az utat a lakástól a munkahelyig, és nem emlékszünk semmi részletre. Rutinosan közlekedtünk, de vakok voltunk mégis. Pedig ott voltak számunkra a reggel reményteljes üzenetei, a fény, a fák, az égbolt, a színes világ, az emberek tekintete.  Miért nem észleltük? A vak pedig csak egyet kérhet: hogy lásson. Amit eddig csak elbeszélésből hallott, amit csak a szavak erejével meséltek neki, ő látni akarja saját szemével. Mi miért nem figyelünk ezekre?
Volt már eset, hogy a vak ember hívta fel a „látók” figyelmét olyan részletekre, amiket a rutinos ember elfelejtett. Jó lenne gyógyítani magunkat e gondolatokkal. Többet ér egy új reggel minden minket lehúzó gondolatnál. Mert a Jóisten új üzenete van benne. Újrakezdés, új öröm, új lehetőség, új reménység. Nyisd meg szemeimet, Uram, hogy láthassam, amit eddig nem láttam meg, hogy ma is dicsőíthesselek téged! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése