2014. június 20., péntek

Pál írja: "Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok: el ne emésszétek egymást! Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek." (Gal. 5,15-16)

Magyar embereknek való beszéd ez, bárki megmondhatja! Nemzetünket múltjában is sokszor visszavetette az állandó civakodás... az irigységen alapuló egészségtelen rivalizálás, amely árulást, besúgást és az embertárs elpusztítását, tönkretételét szorgalmazta. A békétlenség pedig instabilitást és bizonytalanságot szül... A keresztyének körében is dívik ez a módi, hiszen Pál korában is - mint az ige ezt bizonyítja - Galácziában zajlott a torzsalkodás... Amit a Lélek felépít a közösségben és a szívekben, a Sátán szétdúlja, szétdobálja a torzsalkodás, a civakodás és az aljaskodás révén.
A mai kor keresztyén társadalmának e fenti beteg tünetei komoly aggályokkal rémisztenek. Vigyáznunk kell valóban, mint ahogy erre Pál figyelmeztet is és meg kell fogadni az ő tanácsát: Lélek szerint kell élnünk... éspedig Isten Szentlelke szerint, hiszen az nem szét mar avagy szét dob, hanem közösséggé formál bennünket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése