2014. október 16., csütörtök


Pál mondta: "Én erőtlenség, félelem és nagy rettegés között jelentem meg nálatok. Beszédem és igehirdetésem sem az emberi bölcsesség megejtő szavaival hangzott hozzátok, hanem a Lélek bizonyító erejével." (1Kor. 2,3-4)


Erőszakos hódítások, háborúk idején a két fél igyekezett felvonultatni hatalmát a másik előtt, hogy félelmet keltsen benne. A tárgyaláshoz ez a hatalmi erőfitogtatás jelentette a legkomolyabb érvet. Ki lehetett találni, hogy mi következik, hogyha a másik fél nem fogadja el az esetleg erősebb fél feltételeit. A keresztyén szolgálat, igehirdetés, a Krisztus keresztjének felmutatását is lehet ilyen felvonulásnak, lelki harcnak tekinteni, de nem az erőszaknak és nem a nyers fizikai erőnek a felmutatásával.
Isten az ő bölcsességét, Lelkének erejét adja azoknak, akik bizonyságot tesznek róla. Mi magunk érezzük, hogy gyengék vagyunk ehhez egy ellenséges világban. Nincs erőnk elindulni, kimondani a tőle tanult igazságokat. Gondoljunk arra, amit Pálnak mondott: Az én erőm erőtlenség által végeztetik el. A világ számára a kereszt az Úr feletti győzelemnek tűnt, mi tudjuk, hogy a kereszt is Isten győzelme lett a gonosz fölött, az üdvösségért. Bátran szóljunk Isten Lelke által. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése