2015. január 9., péntek

„Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok. Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, Uram, a mi Istenünk!” (Jer. 3,22)

A párbeszéd lehetősége egy nagy ajándék. Ember és ember között is milyen nagy dolog. Lassan azt mondjuk, hogy a természetesnek vélt lehetőség veszélyben van. Sok helyen megszűnik a párbeszéd a szülők és gyerekek között, testvér és testvér között, férj és feleség között. Gondoljuk át, hogy milyen lehetőségeket hagyunk ki, hogyha megszüntetjük a kommunikációnak ezt a formáját. Ha ilyen fontos a párbeszéd két ember között, mennyivel nagyobb dolog az, hogy maga a Teremtő párbeszédet kezdeményez az emberrel.
Nehéz vele szóba állni a bűneink miatt, mert szégyelljük, hogy elpártoltunk. Nehéz, mert megtérésre hív. Akkor nyílik meg a szívünk, hogyha értesülünk a megelőző szeretetéről, ha tudomást szerzünk a visszafogadásról, a megbocsájtásról. Akkor már bátorságunk lesz a szólásra is: itt vagyunk, Urunk, Istenünk! Szentlelked szabad, hogy mindenhová eljusson! Gyógyítsd meg a mi lelkünket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése