2015. március 4., szerda


„A hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer.” (Jak. 5,15)


Valóban tele van az emberek élete  bajjal, szenvedéssel. Nagyon sok a beteg ember. Ha pedig valaki kórházban dolgozik, annál inkább szembesül ezzel a ténnyel. A gyógyszeripar soha nem látott méreteket öltött. Sokan mondják, hogy régen egy-egy oltóanyag felfedezése megállította a fertőzést. Ez ma is így van a fertőzésekkel kapcsolatosan, de a logika azt mondja, hogy a tudomány előrehaladásával párhuzamosan kevesebb beteg ember kellene legyen. Sajnos, nem így van.
Talán jobban kellene figyelni arra, hogy szenvedés és betegség kapcsolatban van a lélek megbetegedésével, a bűnnel. A meg nem vallott, takargatott bűnnel. Nem véletlenül beszélünk a böjti időszakban lelki és testi megtisztulásról. A gyógyuláshoz kell az alázat, a bűnbánat. Az ige csodálatos dolgot mond azokról, akik fontosnak tartják az imádságot. Sok beteg embert szabadított meg a buzgó imádság. Ma is tudjunk imádkozni a betegekért ezzel a hittel, és mi magunk is erőt nyerünk. Ámen.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése