2015. június 15., hétfő

"Azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket." (1Kor. 1,28)

Értetlenkedő és méltatlankodó teremtménye Istennek az ember, ugyanis ha tehetné akkor Istenének minden döntését felülbírálná, megváltoztatná és végül kommentálná is. Ez végül is érthető, hiszen az emberi értékrendben beállt zavar, torzulás, azaz bűn, a jelenünkig egy teljesen felborított világszemléletet okozott. De Isten sem maradt tétlen... Jézus Krisztusban megoldást eszközölt mindnyájunk számára. 
Talán amit a leginkább kritizál az ember Isten döntésében, nos az Isten kiválasztása. Furcsának és abnormálisnak tetszik számunkra az, hogy a lenézetteket, a semmiket választja ki Isten. De történik mindez csak azért, mert Isten nem a világ szemével néz és lát. Ő maga meglátja a semmikben is a valódi értéket és a maga dicsőítésére kiválasztva őket szolgálatra hívja. Önértékelési zuhanó pillanatainkban mi magunk is érezzük és suttogjuk:...semmi vagyok! Nos Isten az ilyen semmiket hívja állandóan, hogy valamikké tegye őket. Biztassa szívedet a mai napon is e gondolat. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése