2015. június 16., kedd

"Bizony az Úr ajándéka a gyermek." (Zsolt. 127,3a)

Egy jó szülő tudja ezt és úgy értékeli gyermekét, azaz "mennyei" ajándékát. Szereti és ragaszkodik hozzá. Értelmet és célt jelent mindennapjai számára miközben ő maga is szülői minőségre nemesedik. Gyermekei által érti és érzi meg igazán a felelősség és a szeretet valódi mélységeit, örömeit, csodáit. 
Az emberiség számára egy égi gyermek lett a legnagyobb ajándék. Ő Betlehemben látta meg a napvilágot és azóta is ez bizonyítja, hogy a gyermek égi áldás és Istennek ajándéka. Jó volna ezt a rövid üzenetet jól látható módon  odaírni azokra a kórházi inkubátorokra, ahol évente több csecsemőt is ott hagynak az anyák. Ám úgyszintén jó volna az, ha az árvaházak, vagy gyermekgondozó intézmények még inkább ezt a gondolatot felkarolva hangsúlyoznák, mint a nagy igazságot, a szülők felé. Ebben az értelemben pedig komoly és határozott bibliai szemlélettel foglalni törvénybe a világ minden táján, hogy az abortusz helytelen döntés és szembeszegülés Isten jóságával. 
Adja Isten, hogy számunkra ez a kérdés mindig világos és egyértelmű legyen: éspedig hogy a gyermek Isten ajándéka! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése