2015. július 25., szombat

"A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra." (Zsid. 13,20-21a)

Általában van istene minden embernek. Az egyik engedékeny, néma,  nem tud szólni sem. A másik hamis ígéretekkel bolondítja imádóit. Aztán olyan is van, amelyik elkábít, és áldozatokat szed. Olyan, amelyik előírja, hogy naponta hány Miatyánkot kell elmondani. Olyan, amelyik gazdagsággal, örök fiatalsággal biztat. Olyan is, amelyik a hatékony fogyókúrát jó pénzért előírja. És még olyan is, aki sikeres emberré akar tenni. Milyen istened van?
Akit mi ismerünk, kijelentette magát. Ő Teremtő, Gondviselő, Örökkévaló, Szent, egyedüli, hatalmas, félelmetes, betölti a mindenséget, féltőn szerető, irgalmas Isten. Aki a Fiában kijelentette magát, aki boldog és hatalmas, a királyoknak Királya, és az uraknak Ura, akié egyedül a halhatatlanság, aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik (1Tim. 6,16). A prófécia szépen szól: csodálatos, tanácsos, erős Isten, örökkévalóság Atyja, békesség Fejedelme (Ézs.). Őt ismerjük-e? A békesség Istenét?
A hamis istenek nem képesek arra, hogy a jóra motiváljanak. Aki megismeri az igaz Istent, az hajlandó lesz hálából mindig a jó utat választani. Mert hatalmas Ő, aki az élet és halál Ura. Legyen ma ilyen felismerésed: Én Uram, és én Istenem! Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése