2015. július 10., péntek

"Jézus erre ismét ezt mondta (a tanítványainak):  Békesség nektek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." (Jn. 20,21)

Az emberi küldetéstudat egyidős az ember eszmei ébredésével. Akár távol, akár közel az időben az ember felfedezhette azt, hogy nem csak pusztán dolga, hanem azon felül küldetése is van ezen a világon. Tulajdonképpen ez a tudat hatotta át és nemesítette meg lelkét, gondolkodását, hivatástudatát, mindenkori motivációját. 
Jézus Krisztusunk megjelenése, üdvtörténete átformálta a küldetéstudat addigi ismert formáját. Olyan belső tartalmat adott, amely minden Őt követő számára elérhetően szép és komoly mennyei küldetéssel jár. Őt hirdetni, Isten dicsőségéről tanúskodni, az ő békéjét és megbocsátását hordozni és eljuttatni a világban az övéihez igazi csodás küldetés. Hiszen ez a küldetésünk teljes életünkre szól és mindig ugyanazokat az emberi kvalitásokat mozgósítja bennünk: a hitet, a bizalmat, a reményt, a szeretetet...
Ha Krisztus békessége van bennünk, akkor ez a küldetés teljes életünkre szóló intenzitással él bennünk és ösztönöz e szolgálatban. Segítsen és áldjon meg ebben a mi Urunk Istenünk mindnyájunkat. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése