2015. augusztus 4., kedd


„Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.” (Ézs. 40,28)

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen biztosító ismeretünk és milyen szívbéli bizodalmunk van. Félelmetes dolog abban a tudatban élni, hogy minden az életben a véletlenszerű történések sorozata, és hogy a fátum, a személytelen sors dönt az ember fölött. Így nem lehet békessége az embernek, végsősoron sohasem lehet boldog. A hálaadás napjaiban is fontos ez az igei ismeret, mert tudni fogjuk, hogy kinek köszönhetjük az életet és annak ajándékait. De annál inkább szükség van a biztos hitre, amikor szorult helyzetben, reménytelenségben, kilátástalanságban vagyunk.
Hadd fürdessük meg lelkünket ma reggel ebben a csodálatos igazságban: Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Kérjed buzgón az ő segítségét, mert alkalmas időben megnyered a szabadítását. Milyen jó tudni azt, hogy bár „vakációs idő” van, Ő nem megy szabadságra  :) . Mi képtelenek vagyunk az állandó vigyázásra, a Gondviselés pedig folyamatos, és szeretettel teljes.  Az Ő kezében vagyunk, és ott vagyunk a legjobb helyen. Hála legyen! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése