2015. október 27., kedd

" (Jézus Krisztus) engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nemcsak a miénkért, hanem az egész világ bűnéért is. (1Ján 2,2)

Evangélium a világnak, evangélium nekünk, a szó nemes és valódi értelmében. A mi bűneinkért Jézus Krisztus az engesztelő áldozat és ezzel a tudattal az emberi lélek nagy teher alól mentesül. Olyanban, hogy ebben a nagy könnyedségben pedig ismét óvatlan lehet és sajnos lesz is újra a bűnnel szemben. Hát ez van...
Bizony furcsa balansza az életünknek az, hogy állandóan a bűn és bűnbocsánat között libegünk. De úgyszintén még inkább az a legfurább, hogy ebben a kérdéskörben az emberi nagy szabadság és találékonyság önállóan nem érvényesül. Mert a bűn tőréből egymaga nem, csak egyedül Jézus Krisztus által szabadul meg az ember! Átírja ez a csodálatos mennyei törvény a mindenkori, de főleg mai modernnek kikiáltott emberi szabadságeszmét is, ugyanis a vallástalan világ gátlástalanságainak égi határvonalat húz! Másként működik tehát a világ belső rendje mint a látható és könnyen rontható külső, mert ebben egyedül csak Isten egyszülött Fia Jézus Krisztus engesztelő áldozatának magasztos üdvössége számít. Köszönjük ezt meg Neki és a mi jó Atyánknak ma is és a holnapjainkban is. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése