2015. november 2., hétfő

"Jézus mondta: Ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám." (Mt. 18,19)

Azt gondoljuk erről a jézusi kijelentésről, hogy elhamarkodott és meggondolatlan alku. Valóban igaz, hogy így sokmindent meg lehetne oldani nemcsak a magunk házatáján, hanem az egész emberiséget illetően. Milyen egyszerű: értsünk egyet egy dologban, és az megvalósul. Hogy sokminden nem valósulhat meg, ez annak tudható be, hogy kimondott, aláírt, megpecsételt szerződéseink nem igazán tükrözik azt, ami a szívben van. Tehát nem igazán őszinték emberi egyezségeink. Ezeket ugyanis személyes, közösségi vagy hatalmi érdekek vezérlik. Ha mégis elértünk valamit, akkor nem Istennek adunk hálát, hanem azt személyes csillogásra használjuk föl. Mert így még pozíciót is nyerünk. Ennek azonban későbbi hanyatlás és csalódás a vége.
Van-e két ember, aki egyetért abban, amit kérni kellene? Legyen! A családban a férj és feleség között, szülő és gyermek között, főnök és beosztott között, fiatal és idős között. Igaz, hogy saját önmagunkat kell legyőzzük ennek érdekében. De akkor legalább jó eredmény születik, mégpedig olyan, amiért Istennek adhatunk hálát. Mert ő igazat beszél. Mindig. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése