2015. november 4., szerda

"Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról." (5Móz.6,6-7)


Nem szabad feledésbe merüljön a tény, hogy Isten megszólította az embert. "Sok rendben és sokféleképpen szólt az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott Fia által, akit mindennek örökösévé tett, aki által a világot is teremtette." (Zsid.1,1-2) A bűneset a lényeg felejtését is magával hozta, így  megszólítás nélkül méginkább eltévedt volna az ember. Kőtáblára, majd szívbe írta mindazt, amit el akar mondani nekünk: hogy Ő a szeretet Istene.
Halld Izrael! Ez az egyik legfontosabb tanítása a választott népnek. A mai ige is onnan van. Nem szabad elhallgatni Isten kijelentését. A lángot is őrizni kell, mert csak így adhat fényt és meleget. Isten szavát meg kell őrizni a szívben, aztán ismételve meg kell tanítani a következő nemzedéknek. Beszélni kell Isten szabadításáról ennek a világnak. Azért, mert nincs más reménysége az embernek csak az Isten.  Ne szakadjon el nálad a bizonyságtétel fonala. Érezd át azt, hogy mit jelent a Magasságos Isten követeként szolgálni. Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése