2012. december 28., péntek

"Titeket pedig gyarapítson az Úr és tegyen bőségesekké az egymás iránt és mindenki iránt való szeretetben, a milyenek vagyunk mi is ti irántatok; Hogy erősekké tegye a ti szíveteket, feddhetetlenekké a szentségben, a mi Istenünk és Atyánk előtt, a mikor eljő a mi Urunk Jézus Krisztus minden ő szenteivel egyetemben." (1Thessz. 3,12-13)

Régen a vízimalmok segítségével őrölték a búzát, hogy a lisztből kenyeret süthessenek és így legyen biztosítva az élet, a jövendő. A víz hajtotta a hatalmas kereket, hogy az mozgásba hozza a malomköveket, melyeknek szétzúzó ereje, jó minőségű lisztet őrölt. A víz volt a kulcs, a megoldás.

Igénk is hasonló dologról beszél. Csak itt a szeretet a kulcs, a megoldás és a földi jövő helyett az örök jövendő elérése a cél. Hogyan lesz ma erőm Isten szerint élni az emberek között? Tudok-e majd Istennek megfelelően cselekedni? Hallhatod: ha lesz benned elegendő szeretet, akkor igen, ha sikerül ma is, holnap is és ezután mindig szeretni Isten és felebarátainkat, akkor lesz erőnk az isteni mérce szerint gondolkodni, beszélni, cselekedni. Bátorító, de lesz-e elég szeretetem?

Pál az Úrtól kéri a szeretet bőségét mások életébe, én is csatlakozom hozzá, tedd ezt te is. Ámen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése