2013. február 23., szombat

"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg." (Ézs. 43,2)

      Megnéztem a maga idején az Avatár c. filmet. Nem méltatni, vagy kritizálni akarom, hanem egy dolgot kiemelni: megmutatja, hogy a technika mellett van más útja is a civilizáció fejlődésének. 
      Számos történet mondja el az Ó- és Újszövetségben egyaránt, hogy a hívő ember mellé odaáll az Úr, és a leglehetetlenebb vagy kilátástalanabb helyzetben is segít. Vízben is, tűzben is. Világszerte kutatják a megújuló és még kihasználatlan energiaforrásokat. Közben itt van "kéznél" egy kifogyhatatlan: Isten ereje. Csak valami - számomra megmagyarázhatatlan és mégis elfogadott, megszokott - kifacsart gondolkodással könnyebb az embernek csónakot, hajót, hidat építeni, tűzálló öltözetet készíteni, mint hinni és imádkozni.
     Tüzön-vizen át: az együvétartozás, barátság, feltétel nélküli odaadás jelképe. Isten kijelentette és bizonyította, hogy velünk van tüzön-vizen keresztül. Fogadjuk már el Őt, éljünk vele és általa! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése