2013. február 13., szerda

"Jézus Krisztus mondja: "Higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok és amit kértek megkapjátok és meg is adatik nektek!" (Mt. 11,24)
Az ima ereje, avagy Isten hatalmának megnyilvánulása található a mai napi igénkben. Itt helyet kaphatna számos bizonyságtétel és beszámoló arról, hogy hogyan és hányszor... azaz, hogy milyen formában is valósult meg  mindaz, amit Istentől olykor-olykor kértünk. Talán nem is véletlen, hogy a hívő ember számára Isten egyféle próbaeszközként is adta a Tőle való kérés imalehetőségét. 
Végül is elferdítve és lecsupaszítva a tanítást: Kérni, kunyerálni mindenki tud!...Na de nem az ám a kérdés csupán, hogy mit kérünk! ...ámbár a legtöbben éppen emiatt csalódnak és válnak kishitüekké vagy éppen hitetlenekké!  A valódi kérdés az imakérésben Jézus Krisztusunk tanítása szerint az, hogy hogyan kérünk. Ugyanis itt Jézus arra tanít meg minket, hogy hittel kérjünk. És azt is tudjuk, hogy amit az Ő nevében hittel kérünk, azt a mi jó Atyánk meg is hallgatja! 
Ne feledjük: A mai tanítás nem a három kívánság keresztyén változata! Én ugyanis a magam imádságában egyféle örömsóhajként teszem hozzá kéréseimhez: Legyen meg a Te akaratod! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése