2013. március 5., kedd

"Azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad." (Ézs. 29,14)

          Kis nemzetnek lenni és bizonyos értelemben pedig elnyomásban, jogtalanságban élni a múltban avagy a jelenben, sorstalanságot jelent. Mert a kis nemzet kis embere hatványozottabban érzi azt, hogy elbánnak vele és kiszolgáltatottá vált. Ehhez még csak egy plusz hatvány a jelen társadalmi berendezkedés "demokráciájában" a kissebbségi sors, amelyben ijesztő jövőt vetít elénk a demográfiai mutató. De bármit vázolunk is vagy modellezünk ezzel kapcsolatosan...nos a múlt tapasztalata nem engedi meg, hogy erről pozitív képet kapjunk.
Nem úgy azonban Isten népének jövőképe!
Már rég tudjuk, hogy ahol a demokrácia helyett a theokrácia teljesedik ki, ott a jelen és a jövő új értelmezést nyer. 
        A mai Igében Isten ígéretet tett népének: csodálkozni fog népe az Ő bánásmódján! A hívő ember és társadalma pedig ebben nem kételkedhet! Persze ezen lehet "bölcsködni"... és lehet "értelmeset" mondani, de a lényeget tekintve teljesen felesleges, mert Isten úgy bánik mindenkori népével, hogy az bizony csodálkozni fog! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése