2013. április 4., csütörtök

"Adjátok tudtára a népeknek nagy tetteit! Emlékeztessétek őket, hogy neve magasztos!" (Ésa 12,4b-c)

      A mai modern korban a hírek terjednek pillanatok alatt. Képi és írott anyag jelenik meg azonnal szinte mindenről: világhálón, televízióban és rádióban na és az újságokban. Hozzá is szoktunk rendesen ahhoz, hogy az információ rendelkezésünkre áll, ezért akár utólag is vissza kereshető minden érdekes esemény... illetve az arról szóló tudósítás. Ennek a világnak pedig az eseménytára kellően és bőven változatos.
     Éppen ezért szinte elképzelhetetlen ma számunkra az, hogy a leglényegesebb információk mindössze szájról szájra szárnyra kelve járják be a világot. Pedig Isten a múltban éppen ezt a jól bevált csatornát működtette prófétái által, és minden kétséget kizárva, tökéletesen működött. Talán azért mert az "információ" vagy ahogy ezt még ma is nevezzük "Isten szava" avagy üzenetei nemcsak az ajkakon pihentek, hanem szívből szívbe szálltak és hitből hitbe jutottak.
      Ma is ez a mi Istenünk célja, hogy szabadítása szívből-szívbe, hitből-hitbe jusson, és ha ezt bárki valami oknál fogva elfeledi, nos akkor emlékeztet, hogy számunkra neve is magasztos!
A mai reggelen is erre emlékeztet. Hála ezért Neki! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése