2013. április 9., kedd

"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel Krisztus Jézusban, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb." (Kol 2,7)

     Első pillantásra zavarba ejtő lehet a kép, amit az ige mutat: gyökerezés és épülés. A szerves és szervetlen anyagok a tudatunkban másként viselkednek: építkezni legfeljebb halott fával lehet, az épületnek meg alapot vetünk. Talán nem árt, ha hagyjuk magunkat ma reggel egy kicsit más irányba vitetni az ige által, mint amire olyan könnyen rááll a lábunk.
     Fejlődésről, növekedésről, gyümölcstermésről hallunk, a kép tehát a növényvilágból vett. És nem is áll olyan messze tőlünk: a modern ember tudatosan építi be szervezetébe a vitaminokat, ásványi anyagokat, mindenféle összetevőket. Az apostol nem tesz mást, mint a tudatos lelki táplálkozásra hívja fel a figyelmünket: a Krisztusban való gyökerezés, lelki házunk benne való építése, a folyamatos hit általi erősítés hozza meg a hálaadás bő termését. Kora tavaszi nap ígérkezik: a gyökerekből indul az élet a rügyek felé. Kérjük Istent, segítsen a majdani bő terméshez. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése