2013. április 10., szerda

"Különféle idegen tanításoktól ne hagyjátok magatokat félrevezettetni. Mert az a jó, ha kegyelemmel erősödik meg a szív." (Zsid 13,9a)

     Minden bizonnyal megdöbbentő eredménye lenne egy olyan felmérésnek, amely azt vizsgálná, hogy minden napi életünket milyen arányban határozza meg Isten szava szemben az idegen tanításokkal. Ez utóbbiak ugyanis rendszerint észrevétlenül épülnek be a tudatunkba, máskor zavarba ejtő tényként tálalva. ("Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?" - nem, nem ezt mondta, de mire észre vehette volna ősanyánk a csapdát, már rajtavesztett.)
     Ma reggeli igénk szembeállítja az idegen tanításokat Isten kegyelmével. Amazok elbizonytalanítanak, gyengévé tesznek, ez megerősít. Korunk fő halálozási okai között szerepel a szívinfarktus. Utánanézhetünk a pontos orvosi leírásának. Megelőzhetjük egészséges életmóddal, és elfogadhatjuk, hogy kegyelemmel erősödik a szív. Ebben is, ma is dönteni fogunk. Imádkozzunk, hogy ne idegen tanítások vezessenek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése