2013. június 24., hétfő

"Az egek hirdetik Isten dicsőségét." (Zsolt. 19,2)

Az elmúlt hét napjai a hirtelen érkezett kánikulával komoly igénybevétel elé állították szervezetünket. Pihegtünk és árnyékot kerestünk, vizet kortyolgattunk és közben el is nyugtáztuk magunkban, hogy már csak ilyen az időjárás: szeszélyes és semmi jóra nem számíthatunk. Mindenféle rekordokat döntöget a klímaváltozás hozta szélsőség és mi pedig tehetetlenül szenvedünk miatta. El vagyunk "rendezve " már ami a jövendőt illeti.
Az égre fel sem merünk nézni hisz csak a Nap vakít és olyan reménytelen azt is látni, hogy az ember már a légteret is meghódította. Repülőgépek kondenzcsíkjai mögött tudni azt, hogy éjjel és nappal műholdak pásztázzák az életünket, a környezetünket s ahol csak lehet beavatkozhatnak az emberi érdekek szerint.
De hála legyen Istenünknek, más szemmel "néz fel" a hívő ember. Számára az egek Isten dicsőségét hirdetik, a győztes Krisztus útját jelenti, ugyanakkor az Isten mindenható és mindenütt jelenlévő erejét jelenti. A Szentlélek Isten szívét új erővel megtöltő világát jelenti. Jó érzés ezzel az igei táplálékkal kezdeni ezt az új hetet mindannyiunknak! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése