2013. június 20., csütörtök

"Jézus Krisztus mondja: "Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." (Mt. 25,40)

    Megszokott látvány ma már, hogy egy-egy autónak jobb oldalon van a kormánya a hazai forgalomban. Tudjuk, hogy ezek Nagy-Britanniában voltak forgalomba helyezve, onnan kerültek hozzánk. Talán azt is tudjuk, hogy arrafelé a hosszt, a súlyt, a tömeget is másképpen mérik, mint mifelénk. Kicsit utánajárva megtudhatjuk, hogy az SI rendszer előtt nálunk milyen mértékegységeket használtak.
     Annak sem árt utána járni, hogy Isten országában milyenek a mértékegységek. Elsőre akár követhetetlennek is tűnhet az isteni rendszer. Munkát, időt, kitartást, megbocsátást, szeretetet, jó cselekedetet nem percre, súlyra, mennyiségre, megszokott módon mérnek. És mégis olyan egyszerű és áttekinthető, ha megértjük: nem méricskélni kell, hanem megtenni, amit Isten kér tőlünk. Mustármagnyi hittel hegyeket lehet elmozdítani. Egy életen át kell kitartással és hűséggel Istent szolgálni. Egyik is egy pillanat és a másik is. És közben minden apró mozzanat fontos lehet. Figyeljünk hát oda ma is, el ne mulasszunk semmi fontosat, meg ne csaljon minket holmi földi mérték. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése