2013. július 5., péntek


"Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz."  (Ézs. 58,11)

Egy böjt nagyheti sorozat jut eszembe az Ézsaiás könyvének 58. fejezetéből. Az igazi böjt: a hálaadó élet, a szűkölködő megsegítése, árvák és özvegyek felkarolása, kenyerünk megosztása - ezek a fő ismertetőjegyei a személyes áldozatnak. Az áldás ilyen módon feltételesen hangzik el Isten részéről. Amit pedig a három képben olvasunk, igazi felüdülés a mai napon.
A csontjaink, ízületeink az izmok segítségével erős vázként tartanak bennünket. Némelyek tudják, hogy milyen komoly egészségügyi probléma, ha fájni kezd a csont, az ízület. Nos, "igazi kalciumadag" áll rendelkezésre az isteni áldásban, ami messzemenően több, mint egy tabletta. Mert a szilárd megállást, az egyenes gerincet is garantálja. A víz az áldás jeleként jelenik meg, hogyha a kert is mellette van. Még a Léleknek kiöntését is ahhoz hasonlítja: olyan, mint amikor vizet öntenek a kiszáradt földre - élet támad belőle.
Az engedelmes és hálaadó élet rátalál a kiapadhatatlan forrásra, Istenre. Jézus mondja: aki ebből a vízből iszik, soha meg nem szomjúhozik! Így ma is felfrissül a lelkünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése