2013. augusztus 10., szombat

"Az éjszaka elmúlt, a nap pedig elközelgett; vessük el azért a sötétségnek cselekedeteit, és öltözzük fel a világosság fegyvereit." (Róm. 13,12)
Éppen virrad. Egyre jobban körvonalazódik mindaz, ami az éjszaka fénytelenségében láthatatlan volt. A legtöbb ember, amit az éj leple alatt meg mer tenni, azt a nappal világosságában meg nem teszi. A cselekedetek metamorfózisa, átváltozása történik napfelkeltekor.

A ma reggeli ige lelki metamorfózisra ösztönöz. Jézus szolgálatának kezdetekor a Szentírás arról tudósít: "A nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot..." (Mt. 4,16a) A keresztyén ember számára, aki valóban Krisztus tanítványává lett, nem lehet már alkalom, amikor a sötétség cselekedetei határozzák meg az életet. Nincs olyan dolog, ami Isten előtt rejtve maradna. Az éjszaka elmúlt, s még a kert fáinak árnyéka sem rejt el, mint ős szüleink remélték. Legyen hát mindig  úgy az életünkben, ahogy az igénk folytatódik: "Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben:" (Róm. 13,13) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése