2013. augusztus 21., szerda

"Békét hirdet a népeknek." (Zak. 9,10c)

  Puskaporos modern világhangulat uralja korszakunkat. Ez a megállapítás pedig komoly politológus figyelmeztetéseként, bármennyire is ódzkodunk tőle, sajnos igaz. A gazdasági hatalom gyakorlástól, a globális felmelegedésen át az olajkészletek feletti rendelkezésig, a drogkereskedelem és a drogmaffiák csatározásai vagy az emberkereskedelem buja őrületein át az emberi társadalmat belső feszültségek ingerlik haragra. Külsőre ezek csak nagy vonalakban a harag-partitúra egyik-másik kellékei. Ami azonban több mint szomorú, amikor vallási nézetek intoleranciája szít és feszít egymásnak törzseket, népeket, nemzeteket. Sajnos ez is jelen van napi szinten korszakunkban. 
       Számunkra azonban a "békesség fejedelme"(Ézs. 9,6) hirdetett új világkorszakot. Az Ő békéje nyugalmat teremt szíveinkben és gondolatainkban, az alázat és türelem erényeit modellezve önmagán át egyetlen tökéletes áldozatával ártatlan vére a világ szennyét tisztította!
     Minden népnek fel lehet és előbb utóbb fel kell ismernie azt, hogy Jézus Krisztus mindnyájunk békéjének egyetlen kimeríthetetlen forrása! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése